Čitaj, podeli, preporuči, slobodno se izrazi

U vremenu kada omladina sve manje čita, a sve više je ispred svog računara, mi ovim projektom želimo da mlade ljude ponovo zainteresujemo za pisanu reč time što ćemo osnovati besplatnu malu biblioteku, čitaonicu – u kojoj ćemo tokom 5 radionica mladim ljudima predstaviti književnost i književna dela na moderniji i inovativniji način. Takođe, kreiranjem malih drvenih kućica i kreativnih polica bi smo aktivirali mlade ljude da se bave aktivizmom.

Mladim ljudima bi realizacijom ovog programa bilo obezbeđeno mesto na kome bi ne samo mogli da provode svoje slobodno vreme, već i mesto neformalnog tipa na kome bi se organizovale razne tribine, književne večeri, treninzi, seminari i na kome bi se mogli sami edukovati i biti ona promena u društvu koju žele videti. Pored toga, pokretanjem rubrike „Poruči i čitaj!“ (na ovom sajtu), rešili bi smo pitanje kako da ljudi sa invaliditetom koji nisu fizički u mogućnosti da dođu do biblioteke, dođu do knjige, time što bi smo aktivirali volontere da te iste knjige dostavljaju.

menu_background_mistbound_by_davidsmit-d31gg5e

Aktivnosti se sprovode u okviru projekta: „Mala besplatna biblioteka„, koji realizuje Omladinski klub Ančiki (OKAn), sprovodi Narodni parlament Leskovac, a kroz program „Mladi su zakon“ finansira Ministarstvo omladine i sporta.

mos_02

 Fotogalerija:

POGLEDAJTE JOŠ FOTOGRAFIJA U FB GALERIJI PROJEKTA

***

I U FB GALERIJI „OKAn ART“

10608772_311739462341466_7785005575850556391_o