Omladinski klub Ančiki, skraćeno OKAn, je nevladino i neprofitno udruženje mladih građana, osnovano u cilju poboljšanja uslova života i kapaciteta mladih u lokalnoj zajednici.

Konkretni ciljevi našeg udruženja (organizacije):

 1. promovisanje i implementacija aktivnog učešća mladih u društvenom životu;
 2. promovisanje i implementacija tolerancije, demokratije i zaštite ljudskih prava;
 3. podizanje nivoa informisanosti i obrazovanja mladih u lokalnoj sredini;
 4. promovisanje i implementacija kreativnog razvoja i stvaralaštva mladih;
 5. podizanje svesti o očuvanju i unapređenju zdravlja mladih i zdrave životne sredine.

Upisom u „Registar udruženja građana“ pri Agenciji za privredne registre (APR) pod stavkom BU 6421/2013, dana 17.juna 2013. naše udruženje postalo je i zakonski zastupnik interesa omladine u lokalnoj zajednici.

Osnovne informacije o našem udruženju (organizaciji):

 • Pun naziv: Omladinski klub Ančiki
 • Skraćeni naziv: OKAn
 • Matični broj: 28117388
 • PIB: 108122066
 • Račun: 325 – 9500700032097 – 31 OTP Banka
 • Datum osnivanja: 25.maj 2013.
 • Zastupnik: Stefan Mitić
 • Direktor: Slobodan Stojičić
 • Sedište: Leskovac, Zaplanjska 38

 .

Naš OKAn nastao je kao odgovor mladih u MZ Ančiki na sveprisutnu letargiju i beznađe. Shvatili smo da imamo dovoljno snage da pokrenemo stvari na bolje, bilo je potrebno samo krenuti.

Na samom početku nismo bili sigurni šta to zaista želimo da uradimo, ali smo bili sigurni da nešto želimo da uradimo. Krenuvši u avanturu „omladinski aktivizam“ znali smo da neće biti lako, ali iskreno… nije bilo teško pokrenuti stvari. Veliki broj mladih ljudi iz naše lokalne zajednice prepoznao je energiju koju smo izvukli na površinu učmale svakodnevnice, i polako se priključivao našim akcijama. To nam je dalo još jači „vetar u leđa“, da čvršće i radosnije gradimo naš omladinski klub i time razvijamo našu lokalnu zajednicu.

Nije bitno ko je pokrenuo celu priču, i ko je podneo magnovenje i teret prvih koraka. Bitno je da danas naselje Ančiki može da se pohvali organizovanim i formalno-pravnim okvirom u kome omladinski aktivizam konkretno doprinosi njegovom razvoju. Zato vas sve pozivamo da bez ustručavanja upotrebite svoje sposobnosti i znanja, i pridružite nam se u borbi za bolji život u našoj lokalnoj zajednici. Dobrodošli u OKAn!

Upravni odbor OKAn.

okanlogo