bane88rrr

Projekat “Aktivni mladi za napredne zajednice“ se bavi problemima nedovoljne fizičke aktivnosti mladih i nedostatka adekvatnih igrališta.
Kroz niz radnih omladinskih akcija izgrađen je teren za odbojku na pesku u naselju Ančiki, nakon čega je organizovan i turnir u odbojci.
Pored toga renoviralo se i igralište za najmlađe i održana su predavanja o zdravoj ishrani; a tokom svih aktivnosti služilo se voće, orašasti plodovi i vitaminski sokovi i voda, sa ciljem da mladi steknu naviku svakodnevne konzumacije istih.

Ovim projektom promoviše se omladinski aktivizam, zdravi stilovi života, očuvanje i unapređenje duhovnog i fizičkog zdravlja mladih kao i celokupnog stanovništva.

Omladinski volonterski projekat „Aktivni mladi za napredne zajednice“ realizuje neformalna omladinska grupa „Omladinski klub Ančiki“, u okviru programa „Mladi su zakon“. Projekat „Mladi su zakon 2015 – Jablanički, Pirotski i Pčinjski okrug“, sprovodi udruženje Narodni parlament, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Velika zahvalnost za učеsće na projektu duguje se Odbojkaškom savezu Srbije, mesnoj zajednici Ančiki, marketu Lulex i farbari Asena.

FOTOGALERIJA: